Policisté vylovili v centru Plzně lidskou hlavu. Může patřit muži, jehož tělo našli loni v Berounce

Policisté vylovili v pátek odpoledne v řece Radbuze v centru Plzně lidskou hlavu. Objevili ji v úseku pod jezem mezi Denisovým a Anglickým nábřežím u náplavky. Policie případ vyšetřuje. Informaci zveřejnil server Krimi-Plzeň. Krajská policejní mluvčí Eva Červenková řekla, že se našly lidské ostatky.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ilustrační foto

Policisté vylovili v pátek odpoledne v řece Radbuze v centru Plzně lidskou hlavu (ilustrační foto) | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Od včerejšího (pátečního) odpoledne se zabýváme nálezem lidských ostatků, které byly objeveny nedaleko Denisova nábřeží v řece Radbuze. Šetříme veškeré okolnosti této události a celým případem se zabývají plzeňští kriminalisté,“ řekla Eva Červenková.

Podle serveru Krimi-Plzeň byla hlava ve značném stadiu rozkladu a ve vodě byla zjevně delší dobu. Mohla údajně patřit dvaatřicetiletému muži, který se pohyboval mezi plzeňskými bezdomovci a jehož bezhlavé a zohavené tělo se našlo v řece Berounce vloni 12. ledna, uvedl server.

V Kanadě zadrželi tři podezřelé z vraždy vůdce sikhských separatistů. Policie jejich motiv vyšetřuje

Číst článek

Policie tyto spekulace zatím odmítla s tím, že je nutné vypracovat odborné expertizy.

Z vraždy bezdomovce plzeňští kriminalisté letos na počátku března obvinili dvaačtyřicetiletého muže. Soud ho poslal do vazby. Vraždu dvaatřicetiletého cizince vyšetřoval speciálně ustavený tým kriminalistů od 12. ledna 2023.

Náhodný kolemjdoucí tehdy uviděl v Berounce v okrajové městské oblasti Plzně nedaleko kostelíka svatého Jiří ve čtvrti Doubravka mužské tělo bez hlavy. Podle neoficiálních informací, které policie nepotvrdila, měla mrtvola také uřezané genitálie a na těle byly další řezné rány.

Policie zpočátku neznala totožnost oběti, později na základě testů DNA potvrdila, že zavražděným mužem je Slovák, který se v Plzni zdržoval v komunitě bezdomovců. V ní také vyšetřovatelé hledali případné svědky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme