Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Florida poslala Tampu na dovolenou, Dallas srovnal sérii proti Vegas

Sport

  7:31aktualizováno  7:39
Jednoznačným výsledkem 6:1 smetli hokejisté Floridy rivaly z Tampa Bay a po výsledku série 4:1 na zápasy slaví postup do další fáze play off NHL. Naopak souboj mezi obhájci Stanley Cupu z Vegas a Dallasem je smírný 2:2 na zápasy poté, co Stars v poslední partii uspěli 4:2.

Souboj mezi rivaly z Floridy a Tampy nabral nečekaně hladký průběh. Po výsledcích 3:2, 3:2PP, 5:3, 3:6 a 6:1 slaví postup do druhého kola play off hokejisté Panthers, kteří tak úspěšně navazují na senzační jízdu do finále Stanley Cupu z minulé sezony.

Velký zápas u rozhodující výhry odehráli útočníci Aleksander Barkov a Carter Verhaeghe, oba vstřelili dva góly a na další přihráli. Bouřlivák Matthew Tkachuk bral dvě asistence. Play off NHL se naopak už po prvním kole loučí s vítězem produktivity ze základní části Nikitou Kučerovem, jenž z pěti startů proti Floridě vyprodukoval sedm asistencí.

Ve druhém kole na Panthers bude čekat vítěz souboje mezi Bostonem a Torontem, tým českého kanonýra Davida Pastrňáka vede 3:1 na zápasy.

Domácí prostředí zatím v sérii Dallasu s Vegas rozhodně neplatí za výhodu. Po dvou venkovních triumfech obhájců Stanley Cupu (4:3 a 3:1) totiž Stars sérii srovnali dvěma úspěchy z ledu Golden Knights - 3:2PP a naposledy 4:2.

Po gólu elitního centra Jacka Eichela vedli domácí od 24. minuty průběžně 2:1. Hrdina z prodloužení třetího utkání Wyatt Johnston však využitou přesilovkou z 30. minuty srovnal a ještě před druhým odchodem do kabin zařídil obrat člen čtvrtého útoku Dallasu. Prosadil se forvard Ty Dellandrea, jenž v sestavě nahradil zraněného Radka Faksu.

Těsný náskok si hosté dokázali uhlídat a v 59. minutě navíc do prázdné klece výsledek pojistil Roope Hintz. Velkou zásluhu na tom měl gólman Jake Oettinger, jenž kryl 32 z 34 střel Vegas. Dvakrát jej prověřil i český centr domácích Tomáš Hertl (18:41, -2, 2 střely).

Výsledky:

NHL
Čtvrtfinále V. konference 30. 4. 2024 1:00
Florida Panthers Florida Panthers : Tampa Bay Lightning Tampa Bay Lightning 6:1 (0:0, 2:1, 4:0)
Góly:
20:45 Verhaeghe (Barkov, Mikkola)
32:38 Barkov (Ekblad, Forsling)
51:06 Barkov (M. Tkachuk, Verhaeghe)
54:16 Rodrigues (Stenlund, Tarasenko)
56:03 Verhaeghe (M. Tkachuk)
58:50 Mikkola (Lundell, Luostarinen)
Góly:
33:37 Hedman (Hagel, Kučerov)
Sestavy:
Bobrovskij (Stolarz) – Ekblad (A), Forsling, Montour, Mikkola, Kulikov, Ekman-Larsson – Reinhart, Barkov (C), Tarasenko – M. Tkachuk (A), Lundell, Verhaeghe – Rodrigues, Stenlund, Luostarinen – Okposo, Lorentz, Cousins.
Sestavy:
Vasilevskij (Tomkins) – Dumba, Hedman (A), Černák, Sergačjov, Crozier, Lilleberg – Kučerov (A), Point, Stamkos (C) – Hagel, Cirelli, Duclair – Chaffee, Paul, Eyssimont – Motte, Glendening, Jeannot.

Stav série: 4:1

NHL
Čtvrtfinále Z. konference 30. 4. 2024 3:30
Vegas Golden Knights Vegas Golden Knights : Dallas Stars Dallas Stars 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Góly:
14:25 Amadio (McNabb, Howden)
23:09 Eichel (Marchessault, Barbašev)
Góly:
17:52 Dadonov (R. Suter)
29:45 W. Johnston (Duchene, Seguin)
38:34 Dellandrea (Cr. Smith, Steel)
58:38 Hintz
Sestavy:
L. Thompson (Hill) – Hanifin, Pietrangelo (A), McNabb, Theodore, Martinez, Whitecloud – Barbašev, Eichel, Marchessault – Hertl, Stephenson, Stone (C) – Howden, W. Karlsson (A), Amadio – W. Carrier, N. Roy, Kolesar.
Sestavy:
Oettinger (Wedgewood) – Harley, Heiskanen (A), Lindell, C. Tanev, R. Suter, Lundkvist – J. Robertson, Hintz, W. Johnston – Benn (C), Duchene, Stankoven – Dadonov, Seguin, Pavelski (A) – Cr. Smith, Steel, Dellandrea.

Rozhodčí: Dwyer, Luxmore – Daisy, Berg

Počet diváků: 18 333

Stav série: 2:2

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...