Foto: poskytnuto společností HP

Ferrari se chystá využívat špičkové technologie a služby HP, včetně adaptivních počítačů, spolupracujících nástrojů a tiskových funkcí, které posílí výkon týmu jak na trati, tak mimo ni. Toto spojení zahrnuje i úpravu názvu týmu, který se tak stane „Scuderia Ferrari HP“.

Tato nová dohoda, oznámená v Praze, přináší oběma společnostem možnost spojit tradici s inovacemi. Společnosti se zavázaly k podpoře udržitelných inovací prostřednictvím svých technologií a sportovních aktivit, včetně podpory vzdělávacích programů pro budoucí generace.

Foto: poskytnuto společností HP

V rámci partnerství budou produkty a služby HP integrovány do týmu Scuderia Ferrari HP, což pomůže zvýšit přesnost tréninku a optimalizovat strategická rozhodnutí na i mimo závodní dráhu. Debut nového partnerství se uskuteční před Velkou cenou Miami, kde bude odhalen nový design vozů Scuderia Ferrari HP. Tuto událost budou společně hostit generální ředitelé Ferrari a HP, spolu s členy závodního týmu.

„Naše spojení s HP představuje další krok směrem k inovacím a udržitelnosti, které jsou pro nás klíčové nejen na závodní dráze, ale i mimo ni,“ uvedl generální ředitel Ferrari Benedetto Vigna. Generální ředitel HP Enrique Lores dodal: „Spojení HP a Ferrari je přirozeným krokem, který nám umožní sdílet hodnoty a využít našich silných stránek k urychlení inovací a podpory trvalého růstu.“

Toto partnerství přináší naději na nové možnosti pro obě společnosti a zvýšení zájmu veřejnosti o svět motorsportu a technologií.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti HP