Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Speed Marathon: Policie za pátek eviduje tisíce přestupků

Policie ČR, ilustrační foto
Policie ČR, ilustrační foto
Foto: Roman Veselý / INCORP images

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Pokuty za tyto přestupky dosáhly více než 3,5 milionu korun, uvedla na webu mluvčí policejního prezidia Hana Rubášová.

Do celorepublikové akce Speed Marathon se 19. dubna zapojilo 727 policistů, kteří za 24 hodin provedli kontroly téměř 4700 vozidel. I přes předchozí informování a zveřejnění seznamu sledovaných úseků policie zaznamenala 1578 případů porušení rychlostních limitů.

Další dopravní přestupky byly méně časté. V přibližně 160 případech policisté odhalili technické nedostatky vozidel a ve 107 případech řidiči telefonovali za jízdy. Dále bylo zjištěno, že 54 řidičů neprovádělo platbu dálničního poplatku a 19 osob bylo přistiženo při požívání zakázaných látek.

Celkem byly uděleny pokuty ve výši 3 555 200 korun. "V současné době probíhá vyhodnocení celé akce a na základě analýz provedených v různých lokalitách se policie zaměří i v budoucnu na nejproblematičtější místa," uvedla Rubášová. 

Témata:  Policie ČR

Aktuálně se děje

2. května 2024 20:24

Ministryni Langšádlovou má nahradit Tuleja. Fiala už se obrátil na Hrad

Výměna na postu ministra pro vědu a výzkum se ve čtvrtek přiblížila. Prezident Petr Pavel přijal demisi končící ministryně Heleny Langšádlové (TOP 09). Na Pražský hrad zároveň zamířil návrh na jmenování Pavla Tuleji, který by se měl v pondělí chopit vládní funkce.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy