Přejít k hlavnímu obsahu
Novinky

Bývalý zaměstnanec Microsoftu názorně ukazuje: tady jsou Windows 11 prostě příšerná

Josef Mika 24.04.2024
Zdroj: Midjourney (vygenerováno pomocí AI)

Systém Windows 11 se potýká s nepříjemnými problémy s výkonem, a to i na dobře vybavených počítačích. O některých konkrétních okolnostech teď promluvil i bývalý vývojář Microsoftu.

Kapitoly článku

Bývalý zaměstnanec Microsoftu ostře kritizuje současnou verzi Windows 11 – a není zdaleka sám. Softwarový vývojář Andy Young dal na síť X (dříve Twitter) nahrávku sekvence pracovní plochy, aby upozornil na výkonnostní nedostatky Windows 11. Podle bývalého vývojáře Microsoftu je nabídka Start "komicky špatná".

"Komicky špatné": bývalý vývojář Microsoftu kritizuje Windows 11

Andy Young X
Zdroj: X@anerdguynow

Jak je vidět z tweetu, počítač je plně vybaven – přesto jednoduché vyhledávání v nabídce Start trvá několik sekund. "Co se to v Redmondu děje?" komentuje Young klip, který zhlédlo více než 2 miliony uživatelů.

Bývalý zaměstnanec Microsoftu není se svým dojmem osamocen. V reakcích na tweet hlásí podobné zkušenosti s Windows 11 řada uživatelů.

Mnoho lidí si v této souvislosti všimlo problému: při rychlém vyhledávání prostřednictvím nabídky Start se často nezaznamená několik prvních písmen vyhledávacího dotazu, protože Windows zřejmě reagují příliš pomalu. Místo požadovaného programu se pak otevře prohlížeč Edge, který spustí webové vyhledávání neúplného hledaného výrazu.

Mohlo by vás zajímat

Další uživatelé si zase stěžují, že zobrazení kontextové nabídky po kliknutí pravým tlačítkem myši na ploše trvá déle než sekundu, a to i na výkonných počítačích.

Pomalý výkon ve Windows 11: tyto nástroje dokážou více

Open Shell Menu
Nástroj Open Shell Menu přináší do systému Windows 11 rychlou a úspornou nabídku Start s vyhledáváním.
Zdroj: Open Shell Menu

Problémy s výkonem, které hlásí mnoho uživatelů systému Windows 11, zřejmě v řadě případů nesouvisí s hardwarem, ale se špatnou optimalizací a neefektivním kódem.

Většině uživatelů se také nelíbí plány Microsoftu, který hodlá ve Windows 10 a 11 brzy zobrazovat více reklam, a to i v nabídce Start v podobě doporučených aplikací.

Východisko mohou nabídnout alternativy třetích stran, jako je například program Open Shell Menu. Tento open source nástroj vrací klasickou nabídku Start ve stylu Windows 7 a nabízí mnoho možností přizpůsobení.

Pokud vám zase vadí zejména pomalé vyhledávání ve Windows, vyzkoušejte freewarový program Everything jako výkonný desktopový vyhledávač pro Windows.

Zdroj: X@anerdguynow, Open Shell Menu, Everything


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud