Muzikant Michael Kocáb zanedlouho oslaví 70. narozeniny – a to je ideální doba k nějaké té rekapitulaci života. Věděli jste například, že v minulosti randil s  herečkou Dagmar Patrasovou? Ta v knize Fenomén Dáda na svou bývalou lásku pěla jenom samou chválu. „Má stejné charakterové vlastnosti jako Vinnetou, má dětská platonická láska. Je to čestný, čistý, průzračný a charismatický člověk pevných zásad,“ rozplývala se.

„Dáda má odhad. Vždycky měla odhad,“ směje se Kocáb v pořadu 7 pádů Honzy Dědka, kde mu bude právě tato citace připomenuta. Stejně jako Dáda vždy zmiňovala, že jejich city a sympatie od konzervatoře, kdy byli spolužáky, nikdy nevyprchaly, také Kocáb o svém někdejším objektu zájmu mluví moc dojemně. To je moc dobrá osoba. Já do ní byl zabouchnutej, těžce. To byla hezká holka. Pořád je,“ upřesnil.

Video
Video se připravuje ...

Michael Kocáb: O lásce k Patrasové i prezidentu Havlovi FTV Prima

„Dopadlo to dobře, chodili jsme spolu - ale pak přišel nějakej frajer se saxofonem a bylo po srandě,“ doplnil frontman skupiny Pražský výběr v narážce na Dádina manžela Felixe Slováčka (80). Zda ale skutečně „bylo po srandě“, toť otázkou. Je totiž pravda, že se v roce 2000 spekulovalo, že jejich láska opět vzplála.

Přestože to oba popírali, Slováček se rozhodnul jednat. „Trvalo to zhruba týden, možná dva. Dozvěděl jsem se to náhodou a vyřešil to hned a po chlapsku. S Michaelem jsme se sešli, vyříkali si to a u toho vypili pár panáků. Od té doby byl klid,“ přiblížil pak s odstupem času pro Blesk sám Slováček. 

„Jestli bylo mé manželství někdy v ohrožení, tak kvůli němu!“ nechala se o něco později slyšet i sama Patrasová, co v osmdesátých letech platila za skutečný sexsymbol. A je fakt, že s Kocábem si skutečně byli blízcí i po rozchodu. On pro Patrasovou napsal řadu dětských písniček a jeho dcera Natálie (39) svou kariéru začínala v Baby studiu, někdejším Dádině televizním pořadu. Mají vedle sebe také chalupy v Českém ráji...

Fotogalerie
35 fotografií