Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Státní zástupce podal obžalobu proti bývalému hradnímu kancléři Mynářovi

Vratislav Mynář
Vratislav Mynář
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Státní zástupce podal obžalobu proti bývalému hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi v souvislosti s dotací na přestavbu penzionu v Osvětimanech, uvedla ve svém zpravodajství ČT24.

Mynář čelí obžalobě z podvodu s dotacemi a poškozování finančních zájmů Evropské unie. Jeho společnost Clever Management získala dotaci ve výši 5,99 milionu korun před 13 lety, avšak později úřady zjistily, že byla žádost o peníze neoprávněná. V dubnu loňského roku firma vrátila dotaci.

Seznam Zprávy v pondělí upozornily na podání obžaloby, kdy je Mynář od roku 2021 obviněn z dotačního podvodu a poškozování zájmů Evropské unie, přičemž svou vinu odmítá. Dotaci na penzion v Osvětimanech na Uherskohradišťsku firmě udělil úřad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava, který má na starosti rozdělování části dotací EU.

Po podezřeních z finančních nepravidelností úřad požádal policii, aby prověřila udělenou dotaci. Podle úřadu společnost Clever Management v žádosti o dotaci neuvedla, že na stavbu již dříve přispělo ministerstvo školství.

V dubnu loňského roku vrátila Mynářova společnost dotaci. Kauzou se zabýval i ostravský krajský soud, který zrušil rozhodnutí ministerstva financí, že firma dotaci nemusí vracet. Clever Management a Odvolací finanční ředitelství podaly proti tomuto verdiktu kasační stížnost.

Témata:  Vratislav Mynář

Aktuálně se děje

2. května 2024 21:51

NATO je znepokojeno. Rusko provádí hybridní operace v členských zemích bloku

NATO je znepokojeno nedávnými škodlivými aktivitami, které Rusko v rámci hybridní války provádí na území členských států aliance, stojí ve čtvrtečním prohlášení. Konkrétně jmenována byla i Česká republika.  

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy