Ester Lauferová, která chránila do posledního dne soukromí svého otce, nyní vpustila veřejnost částečně do svého života, ačkoli jen na chvíli, když vyjádřila vděčnost zdravotníkům z dlouhodobé intenzivní péče v Motole za jejich nekonečnou péči. „Chtěla bych moc poděkovat oddělení dlouhodobé intenzivní péče v pražském Motole za neuvěřitelně náročnou a obětavou starost o mého tatínka. Nikdy nedokáži slovy vyjádřit vděk, který cítím k nim, ale i k ostatním zdravotníkům ze zařízení, v nichž za čtyři roky také pobýval,“ svěřila se.

Její otec byl roky po operaci srdce ve vegetativním stavu. Lidé v něm mohou často vypadat, že jsou vzhůru, ale jejich vědomí již není přítomno. Reflexivně mohou například mrkat, ale nejsou už tady duchem s námi.

„Táta zemřel přirozenou cestou na srdeční zástavu. Teď bych asi ráda uvedla na pravou míru, jak to bylo. Čtyři roky byl v kómatu, ze kterého se neprobral. Byl to vegetativní stav. Nebyl na přístrojích, ale neprobral se k vědomí. V každém případě nebyl v umělém spánku,“ uvedla pro web Extra.

„Tatínek bojoval statečně. Ale postupně slábl. Vyhrát to nemohl, takže jsem ráda, že už to nemusí dál podstupovat. A já se s tím časem vyrovnám, i když mi zemřel táta a na to se nikdy nedá připravit,“ svěřila se Ester.

Rozloučení s Josefem Lauferem bude soukromou záležitostí, kdy se u něj zastaví pouze nejbližší rodina a přátelé. Veřejnosti bude přesto poskytnuto pietní místo v Divadle Broadway, aby mohli vyjádřit úctu a připomenout si jeho působivé umělecké dílo.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Josef Laufer: Mohl být českým Belmondem, pak na něj padl stín... Videohub

Fotogalerie
32 fotografií