Tvrdík nehodlá nikoho odvolávat, nevyloučil však svůj vlastní odchod

Předseda představenstva fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík nebude po dvou neúspěšných výsledcích svého týmu odvolávat nikoho z realizačního týmu, tedy ani kouče Jindřicha Trpišovského. Na sociální síti X nicméně připustil svůj možný odchod, ačkoli je z jeho vyjádření patrné, že boj o domácí titul ještě v žádném případě nevzdal.

Slavia nejprve před týdnem v rámci utkání 28. kola FORTUNA:LIGY prohrála v Plzni 0:1 a včera nečekaně zakopla i doma, když jen remizovala se Sigmou Olomouc 2:2. Po 29 kolech ztrácí na vedoucí Spartu čtyři body, což znamená, že titul již nemá ve svých rukou, navíc konkurent z Letné na 100 procent vyhraje základní část, a tudíž se nadstavbové derby odehraje na jeho trávníku.

»Fotbal jsou emoce. Včera druhé zklamání v krátkém čase. Od týmu, který vyhrál skupinu Evropské ligy, a dobrý fotbal zjevně umí, jsme čekali víc. Titul nyní nemáme ve svých rukou, ale soutěž ještě neskončila. Je stále o co hrát. I kdyby jen o čest a důvěru. Fotbal vás naučí pokoře,« uvedl Tvrdík.

Přiznal, že osobně odpovídá za klub i A-tým. »Pokud akcionář, nebo já sám, dospějeme k tomu, že už nemám Slavii co dát, s hrdostí na svoji dosavadní práci v klubu, odejdu. Odvolávat však nikoho nebudu. Věřím svému týmu. Máme za sebou poslední roky fungování v modelu, kdy jsme museli opory klubu z ekonomických důvodu prodávat. Cílem nebyly tituly, ale ekonomické přežití. Nyní je rok nula v novém. Všichni v klubu nyní toužíme po domácím úspěchu, všichni toužíme po titulu,« pokračoval bývalý ministr obrany za ČSSD.

Čtěte také: Muž na svém místě

»Budeme reagovat, připravíme se se sebereflexí a chladnou hlavou ještě lépe. Věřím, že znovu probudíme mentalitu vítězů a že za vaši podporu budeme vracet radost,« připomněl šéf Slavie, která na titul čeká tři roky. Loni se mistrem stala Sparta, předloni Viktoria Plzeň. Červenobílí navíc letos vypadli i z MOL Cupu, kde obhajovali triumf. Stopku jim vystavila ve čtvrtfinále Sparta, jež se o domácí pohár utká ve finálovém zápase s lepším z dvojice Plzeň vs. Zlín.

(pk)

FOTO – slavia.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy