Připojte se

Zemřela Hana Brejchová. Bylo jí 77 let. Se sestrou Janou Brejchovou se nikdy neusmířila

Hana Brejchová - zdroj: Národní filmový archiv

Celebrity

Zemřela Hana Brejchová. Bylo jí 77 let. Se sestrou Janou Brejchovou se nikdy neusmířila

Ve věku 77 let zemřela Hana Brejchová. Smutnou zprávu zveřejnila její neteř herečka Tereza Brodská. Sestra Hany Brejchové Jana Brejchová (84) se s ní nestihla rozloučit. Několik let spolu nemluvili.

„Já jsem se tuhle smutnou zprávu dozvěděla před pár dny od bratra. A bohužel vám ji mohu jen potvrdit,“ řekla na dotaz Blesku Tereza Brodská.

Sestry Hana a Jana spolu dlouho nemluvily, a tak se v rodině dávkují informace ještě opatrněji. „Mamince to sdělovat nebudu. Dlouhá léta se s Hanou neviděly. Maminka je vážně nemocná a já nechci, aby jí tato zpráva ještě přitížila,“ doplnila Brodská.

Příčinu zaťatého sporu lze hledat jak jinak než v osobě slavného režiséra a v obsazení jedné legendární hlavní role. I přesto že byl Miloš Forman manželem Jany Brejchové, tak roli ve svém filmu Lásky jedné plavovlásky svěřil její mladší sestře, tehdy osmnáctileté Janě. Hana Brejchová Miloše Formana vždy platonicky milovala, což muselo její sestru celý život trápit. Proto také na Hanu hodně žárlila. Režisér si až do staří s Hanou Brejchovou telefonoval a až do konce udržovali pevné přátelství. Janu Brejchovou také neopustila křivda, že jí sestra vyfoukla hlavní roli.

„Uvědomuju si, že už sestru asi v životě neuvidím, že dřív umře Jana, ale je mi to opravdu jedno. Má, co chtěla. Já další vstřícný krok už dělat nebudu,“ smutně konstatovala Hana Brejchová pro deník Blesk.

Šéfredaktor ve Webmint Media House a korektor na CNN Prima News, je osobností, která se v médiích pohybuje s vášní a závazkem vůči kvalitě. Jeho láska k českému jazyku a zájem o aktuální dění ve světě a kultuře jsou klíčové pro jeho práci a postavení v mediálním průmyslu.

Přidat komentář

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články ze sekce Celebrity

Co je trendy?

Připojte se k nám

Kurzy měn dle aktuálního kurzu ČNB.
Zdroj dat: Kurzyakcie.cz
Nahoru