Natáčení druhého dílu úspěšné komedie Teorie tygra mělo začít v pátek, na poslední chvíli ale bylo zrušeno – a není to poprvé.

Druhý odklad

„Dnes ráno jsme měli začít točit. A už podruhé start odložili. Jsou podstatnější věci, než je film. Kéž bychom na podzim byli všichni zdraví,“ napsal na sociální sítě režisér filmu Radek Bajgar (61) a připojil černobílý snímek ze zkoušky, na kterém je Jiří Bartoška s Eliškou Balzerovou (74).

U fanoušků tím vzbudil velké emoce, všichni se totiž začali bát především o zdraví národem milovaného »Barťáka«, který od minulého roku bojuje s rakovinou. „Mohu potvrdit, že jde o pana Bartošku,“ řekl Blesku Bajgar. „Jde o drobné zdravotní komplikace, ještě před několika dny se vše vyvíjelo dobře, ale teď je to trochu jinak,“ dodal.

Video
Video se připravuje ...

Teorie tygra: Balzerová, Janžurová a Vilhelmová radí, jak špehovat muže! cinemart

V nemocnici?

„Pan Bartoška má akutní indispozici, ale myslím, že by už po neděli měl být doma,“ potvrdil Blesku také produkční filmu Petr Erben (54) a naznačil tak, že by herec měl být nyní kvůli náhlým problémům dokonce v nemocnici.

Pracovní plány na příští týden ale neruší. „Na úterní tiskovce k Mezinárodnímu filmovému festivalu v Karlových Varech by pan Bartoška měl být,“ vyjádřila se tisková mluvčí festivalu Uljana Donátová (63).

Až na podzim

Premiéra filmu, který odvypráví druhou polovinu příběhu Teorie tygra, je naplánovaná na září 2025. Přesunutí první klapky filmu o několik měsíců je pro celý tým vždy velkou čárou přes rozpočet, náhle vzniklá situace ale jiné řešení neměla.

„Natáčet se mělo pátek, sobota a neděle, ale chtěli jsme panu Bartoškovi dát více času na zotavení, takže jsme celé natáčení nakonec odsunuli na září,“ sdělil Blesku Erben. „Nepřesunuli jsme to ovšem jen kvůli panu Bartoškovi, ale kvůli závazkům dalších herců, jelikož už nám tam potom nevycházejí termíny,“ vysvětlil. Natáčet se totiž mělo na hausbótu u řeky, což by v tomto počasí mohlo ovlivnit zdravotní stav nejen Jiřího Bartošky, ale i dalších herců.

Fotogalerie
93 fotografií