Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Česko

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

V České zbrojovce v Uherském Brodě si Petr Pavel prohlédl sbírku zbraní. (duben 2024) foto: MAFRA

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal tento týden při dvoudenní návštěvě Zlínského kraje, zranil v obličeji. K drobné tržné ráně u obočí přišel při střelbě dlouhou zbraní s optikou.
  16:28

Jako první o tom informoval server Novinky.cz, kterému informaci potvrdil prezidentův mluvčí Vojtěch Šeliga. Zranění nicméně nevyžadovalo lékařské ošetření.

Podle vyjádření soudního znalce z oboru kriminalistiky Jiřího Strause pro Novinky obloukovitou tržnou ranku na prezidentově tváři způsobil zpětný náraz optiky umístěné na dlouhé palné zbrani.

Pavel dorazil s drobným zraněním v obličeji ve středu do Ostrožské Lhoty na Uherskohradišťsku, což před novináři okomentoval tím, že šlo jen o jeho nešikovnost.

Před návštěvou obce měl Pavel v tento den na programu i prohlídku areálu ve Vlachovicích-Vrběticích na Zlínsku, kde v roce 2014 vybuchly dva sklady s municí, a podniku Česká zbrojovka v Uherském Brodě na Uherskohradišťsku.

Autoři: ,

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...