NHL schválila prodej Coyotes a jejich přesun do Salt Lake City

Přidat na Seznam.cz

Liga NHL ve čtvrtek oznámila, že tým, který je nyní známý jako Arizona Coyotes, se přestěhuje do Utahu, kde v příští sezóně začne hrát jako nový klub.

Ryan a Ashley Smithovi ze společnosti Smith Entertainment Group koupili tým a jeho stávající hokejová aktiva za 1,2 miliardy dolarů, tedy zhruba 28,5 miliard korun, od Alexe Meruela, uvedl portál ESPN. Meruelo vlastnil Coyotes od roku 2019, kdy klub koupil za 300 milionů dolarů, tedy zhruba za 7 miliard korun, ale liga ztratila trpělivost s jeho schopností najít dlouhodobé řešení arény v Arizoně a zprostředkovala prodej.

Prodej byl schválen na virtuálním zasedání rady guvernérů NHL ve čtvrtek odpoledne.

„Jak každý ví, Utah je živoucí a prosperující stát a my jsme nadšeni, že můžeme být jeho součástí,“ uvedl Bettman ve čtvrtečním prohlášení. „Jsme také rádi, že můžeme Ashley a Ryana Smithovy přivítat v rodině NHL, a víme, že budou skvělými správci hry v Utahu. Děkujeme jim za to, že s ligou tak ochotně spolupracovali na vyřešení složité situace tímto bezprecedentním a prospěšným způsobem.“


Někteří z významných hráčů, kteří aktuálně hrají za Arizona Coyotes v sezóně 2023-2024, jsou Clayton Keller, Lawson Crouse a Nick Schmaltz. Clayton Keller je klíčovým hráčem týmu, Lawson Crouse je známý svou fyzickou hrou a Nick Schmaltz vyniká v ofenzivních akcích.

Zdroj: ESPN