Shakira je z toho venku! Soud zrušil vyšetřování!

Shakira

Autor: Libor Frýdl

9. května 2024 21:03

Barcelonský soud ve čtvrtek zrušil vyšetřování kolumbijské zpěvačky Shakira za údajné daňové podvody ve výši 6,6 milionu eur z roku 2018. Uvedla to stanice RTVE.

Soud s pravomocí pro barcelonskou městskou část Esplugues de Llobregat rozhodl, že nesrovnalosti v daňovém přiznání zpěvačky z roku 2018 nepředstavují trestný čin a neměla v úmyslu zavádět daňový úřad.

Prokuratura ve středu oznámila, že podporuje výzvu obhajoby, aby soud odložil vyšetřování podezření z daňových podvodů. Toto zrušení podle jednoho z obhájců Shakiry potvrzuje, že zpěvačka se žádného podvodného jednání nedopustila.

Prokuratura Shakiru loni obvinila, že nezaplatila 6,7 ​​milionu eur na daních z příjmu a úrocích za rok 2018. Měla k tomu využít síť společností, z nichž některé sídlily v "daňových rájích". Zpěvačka tuto částku později zaplatila.

V samostatném případě Shakira uzavřela loni v listopadu dohodu s prokurátory, ve které přiznala, že v letech 2012 až 2014 nezaplatila španělské vládě daně ve výši 14,5 milionu eur. V současnosti tato zpěvačka žije v americkém Miami, kam se odstěhovala po rozchodu s bývalým španělským fotbalistou Gerardem Piquém.

Témata: Shakira