Sázková společnost Chance se stala vítězem výběrového řízení na generální partnerství pro první a druhou fotbalovou ligu na pět nadcházejících sezon.

Od ročníku 2024/25 bude vyplácet českému fotbalu každoročně částku, která přesáhne čtvrt miliardy korun. Stane se tak titulárním partnerem nejvyšší soutěže.

Chance spadá do portfolia společnosti Tipsport, která je největší sázkovou kanceláří v Česku. Za Tipsportem stojí skupina berounských patriotů, kteří se pravidelně objevují v žebříčku nejbohatších Čechů.

Výsledek tendru oznámila Ligová fotbalová asociace (LFA) s poukazem, že Chance předložila nejvyšší nabídku. Kritériem rozhodujícím ve dvojkolovém výběrovém řízení byla pouze cena.

„Konečnou částku, která příjemně překvapila asi nejenom mě, vnímám jako potvrzení faktu, že spojení s českým profesionálním fotbalem je v současnosti velice atraktivní a prestižní záležitostí,“ pochvaloval si v tiskové zprávě předseda LFA Dušan Svoboda.

„Zároveň ji beru jako závazek, abychom pokračovali v nastoleném směřování. Nepochybuji, že my i kluby využijeme získané prostředky k dalšímu posunu českého profesionálního fotbalu a k podpoře boomu, který kolem něj v současnosti panuje,“ věří první muž LFA.

Do výběrového řízení se zapojilo hned několik zájemců jak ze sázkařského sektoru, tak i mimo něj. Do druhého kola postoupili tři nejlepší, z nich nejvyšší nabídku dala právě společnost Chance.