Pátek 17. května 2024, svátek má Aneta
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Z Kolumbie pašoval tašku plnou kokainu, v Praze na letišti ho zadrželi celníci

Česko

  10:35
Na konci minulého týdne zadrželi celníci na pražském Letišti Václava Havla cizince, který měl ve svém zavazadle ukrytých několik balíčků kokainu. Muž přicestoval přes Německo z Kolumbie. Policisté vyšetřují, zda byla droga, které pašoval skoro pět kilogramů, určená pro český trh.

Celníci zadrželi cizince minulý týden na základě analýzy kriminalistů z Národní protidrogové centrály, informovaly mluvčí celníků Martina Kaňková a Národní protidrogové centrály Lucie Šmoldasová.

Muž do Prahy přicestoval z Medelínu v Kolumbii, přes Bogotu a Frankfurt nad Mohanem v Německu. „Na letišti Václava Havla ho na základě vytipování kriminalistů Národní protidrogové centrály zkontrolovali celníci. V jeho cestovní tašce našli, ukryté mezi dalšími věcmi, čtyři kvádry s neznámou slisovanou látkou,“ vysvětlila policie.

Podle chemické analýzy se jedná o kokain. „Celková hmotnost byla 4 647 gramů včetně obalů. Drogy byly předány Kriminalistickému ústavu v Praze k dalším expertízám. Zatím není jasné, zda byly pro český trh, celou věc stále vyšetřujeme,“ uvedla policie.

Muž je nyní ve vazbě a kriminalisté proti němu zahájili trestní stíhání. Vzhledem k množství drog a spolupráci s organizovanou skupinou, která působí ve více státech, hrozí cizinci za zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy deset až 18 let vězení.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!